Saturday, March 12, 2011

Re: [MC74 and Friends] My entries for Simple Pleasure/Key to Happiness



My Steak tartare for lunch

Tuan

__,_._,___

9 comments:

  1. Hello Tuan

    Ah, the good life, the way it should be
    Unapologetic, a guilty pleasure as it could be

    So savory and visual enticing, especially around lunch time,
    with a nice bottle of wine to boot

    Quang

    ReplyDelete
  2. Hi Tuan,
    for someone like me who is not in too meat that much, let alone raw meat, your photo did make the steak tartar look like something perhaps I should try :-).
    Enjoy your weekend.
    MC

    ReplyDelete
  3. hi Tuan,

    Ton steak tartare a t-il été coupé au couteau ?
    As-tu ajouté des câpres,des cornichons, du persil
    ou ciboulette,de l'anchois( facultatif),
    de l'échalote, du tabasco, du Worcester sauce,
    du poivre du moulin, de l'huile d'olive truffée,
    de la moutarde, surtout pas de ketchup,
    et ,très important,un trait de cognac ?
    Si aucun de ces ingrédients ne manquait, il était
    à mon goût. Avec un jaune d'oeuf ,et une pincée
    de fleur de sel-
    you kow what ? I'm the queen of the steak tartare,
    c'est un de mes plats préférés. Rien que pour ça ,
    je vote pour ta photo.

    CTT

    ReplyDelete
  4. Hi CTT
    Je ne l'ai pas prepare' moi meme. C'etait dans un petit cafe de province de France, Il y n'avait pas d'anchois, pas de Ketchup, et je ne crois pas qu'il y avait du cognac.
    Amities
    Tuan

    ReplyDelete
  5. Un St Emilion 2003, wouah !
    Je vote pour le pinard et la bidoche.

    CTT

    ReplyDelete
  6. Hi Tuan, hi Quang,

    I love thit bò bit' têt' as well.
    Tuan, je vote quand même pour toi,
    je suis aux anges avec ce genre de petit repas

    Amitiés,
    CTT

    ReplyDelete
  7. Hi Tuan, CTT, Mr. Kiu,

    For me it's Goi bo Thai Lan. A simple dish of flank steak marinated in lime juice and lightly grilled, served on a bed of lettuce, cucumbers, mint, cilantro, shallots, etc. Yum!

    Trang

    ReplyDelete
  8. Hello Trang

    I though you were just about "Di Lac De^`", as some of us did, when our minds started to wander and got so distracted, for whatever reason :-)

    But personally, you are still on course, as the delicious looking picture of "Goi Bo Thai Lan"
    would fit in perfectly with the theme "A Simple Pleasure"

    Quang

    ReplyDelete
  9. Hello Thanh Tu, Tuan

    Sounds like a real complete, appetizing dinner to me
    The real deal, for the aficianado meat lovers in you

    With all the necessary ingredients to go with it
    God forbid, no ketchup, as it would ruin such a delicious meal :-)

    For me, it's more "thit bo bit tet, an voi rau, slice of tomato..."

    Quang

    ReplyDelete